English English
Time&Space
Пописи
Хотелски системи
Frontman
Zebra опрема
Мобилни компјутери
Таблет компјутери
Безжични мрежи
Баркод читачи
Микро киоск
Datamax печатари
myHours.com
Намали текстЗголеми текст
Барај:
Search
напредно пребарување »

Zebra (САД) е водечки светски производител на опрема за автоматско собирање податоци (баркод, RFID), робусни мобилни компјутери и индустриски печатари на етикети.
Špica и Zebra Technologies (ex Motorola/Symbol) соработуваат од 1990 год. 

Špica е Premier Solution Partner на Zebra за Adriatic регионот.

Рачни мобилни компјутери

Рачните компјутери за мобилно собирање податоци овозможуваат евидентирање на настаните на лице место во рамките на претпријатието, како и поддршка на работата на терен. Тие се доверливи и робустни и овозможуваат безжична DATA  комуникација и гласовна GSM комуникација. 

Дали да купите обичен или робусен? Истражувањата покажуваат дека е поефтино да се купат издржливи уреди. Прочитајте го текстот Рачни компјутери и трошоци на сопственост (TCO).

 

Таблет компјутери

Zebra успешно го следи трендот на развојот на компјутерската технологија и како резултат на ова го лансира на пазарот првиот таблет компјутер за деловна употреба.

 

Безжични мрежи

Zebra нуди два концепта на инфраструктура за безжична локална мрежа (WLAN):
- класичен концепт со базни станици (access points),
- најсовремен концепт со централно контролиран безжичен switch на кој се приклучени антени (access ports).

Двата концепта се одликуваат со исклучителна безбедност во комуникацијата. Концептите имаат и одлични карактеристики за премин помеѓу антените (roaming), како и балансирање на прометот (load balancing).

 

Баркод читачи

Без баркод читачите не можеме да ги користиме главните предности на бар кодовите: брз и точен внес на податоци. Читачите ги има во различни облици, а нивна заедничка особина е флексибилноста при приклучување на компјутери и каси. 

 

Микро киоск

Помогнете им на клиентите да ги дознаат цените и локациите на производите брзо и без помош на вашите вработени. Микро киоскот на Zebra нуди модели кои можат да се поврзат преку вашата мрежа како и модели за безжична комуникација.

Испрати до пријател  
Верзија за печатење  

 

Подрачја на примена  l  Решенија  l  За корисници  l  За нас  l  Контакт