English English
Time&Space
Пописи
Хотелски системи
Frontman
Zebra опрема
Мобилни компјутери
Машинска опрема
MC55A0
MC2100
MC3300
WT41N0
VC8300
TC20
MC9300
TC51/TC56
TC25
MC9200
MC67
MC40
MC3200
TC52/TC57
TC72/TC77
TC8000
TC8300
Таблет компјутери
Безжични мрежи
Баркод читачи
Микро киоск
Datamax печатари
myHours.com
Намали текстЗголеми текст
Барај:
Search
напредно пребарување »

Исклучително робусниот мобилен компјутер Zebra VC8300 е спој на најсовремени технолошки компоненти и значајна заштита од надворешни влијанија и вибрации. Наменет е пред се за вградување во вилушкар и други транспортни средства, што значи работа во специфични средини како што се складишта, производство, ладилници и сл. Брзиот процесор , големата меморија и оперативниот систем Android 8.1 овозможуваат употреба на различни дополнителни уреди како што се на пример баркод читачите.

Големиот екран во боја кој е осетлив на допир овозможува внес на податоци. Големата QWERTY тастатура со 67 плус 12 функционални типки е отпорна на оштетувања и овозможува работа и со ракавици. Вградениот WLAN радиски модул овозможува работа на Ethernet мрежа по пат на радио врска.

Робусната изработка на алуминиумското куќиште го спречува оштетувањето на терминалот. Заштитен е од надворешни влијанија и затоа се користи во специфични услови. Ги задоволува строгите стандарди на индустриска заштита според сертификатите IP66 и MIL-STD-810F. Отпорен е на вибрации како и на удари во средина во која темпрературите се движат во опсег од -30°C до 50°C. Се напојува од акумулаторот на возилото (11-60V DC).

Сите клучни вградени технологии се резултат на развојот на ист произведувач – Zebra: ласерска технологија, пренослив компјутер и безжични комуникациски модули. Усогласеното функционирање на сите три клучни модули овозможува сигурна и долготрајна работа на робусниот компјутер.

Технички карактеристики:

Оперативен систем Android 8.1 Oreo with Zebra’s Restricted Mode for control over GMS and other services
Процесор Qualcomm SnapdragonTM 660 octa-core 2.2 GHz
Меморија 4GB RAM/32 GB Flash pSLC
Комуникација WLAN: IEEE 802.11a/b/g/n/ac/k/r; 2x2 MU-MIMO
WPAN: Class 2, Bluetooth v5.0, Bluetooth Low Energy (BLE) Scanner Support:
HID via USB and Bluetooth; SSI via USB and Bluetooth for DS/LI 36XX and RS6000; Serial RS232 with power on pin 9
Напојување 11-60 VDC со UPS резервно напојување
Димензии/Тежина Димензии: 276 mm W x 238 mm H x 90 mm D
Тежина: 3.7 kg
Екран WXGA 8 inch, color display; 1280x720, 1,000 NITs, осетлив на допир со позадинско осветлување
Вибрации Отпорност на вибрации 26Grms
Ниво на заштита IP66 стандард на заштита од надворешни влијанија
Работна температура -30оC до 50оC
Тастатура 67 + 12 типки QWERTY/AZERTY алфанумеричка вградена тастатура
UPS UPS со минимални 30-min работа преку целосен температурен опсег.

Испрати до пријател  
Верзија за печатење  

 

Подрачја на примена  l  Решенија  l  За корисници  l  За нас  l  Контакт