English English
Time&Space
Пописи
Хотелски системи
Frontman
Zebra опрема
Мобилни компјутери
Машинска опрема
MC55A0
MC2100
MC9190-G
WT41N0
VC5090
MC3100
MC75A
MC9500
MC65
MC45
MC9200
MC67
MC40
MC3200
TC55
TC70/TC75
TC8000
Таблет компјутери
Безжични мрежи
Баркод читачи
Микро киоск
Datamax печатари
myHours.com
Намали текстЗголеми текст
Барај:
Search
напредно пребарување »

Базирајќи се на успешноста на рачниот компјутер MC3000, Zebra ја создаде новата MC3100 серија на рачни безжични компјутери со поголема мобилност и ефикасност при работа во затворени простории – малопродажни објекти, магацини и сл., како и при работа на отворено. Благодарение на новата Mobility Platform Architecture 2.0, MC3100 нуди поголеми компјутерски можности, водечки способности во теренското собирање на податоци, како и супериорна ергономичност. Покрај големата моќ на процесорот и потребната меморија за поддршка на напредни апликации, MC3100 го нуди најновото во мобилната технологија и безбедноста. Интегрираниот RFID таг го автоматизира следењето на уредот, овозможувајќи им на компаниите следење и лоцирање на MC3100 уредите уште од самиот почеток. Моќните безбедносни карактеристики вклучуваат FIPS 140-2 сертификација, која овозможува заштита и на најсензитивните податоци.

Компатибилноста со постојната дополнителна опрема на MC3000 им овозможува на компаниите да преминат на најнова технологија, а притоа заштедувајќи ги од инвестиции во дополнителна опрема.

Технички карактеристики:

Оперативен систем Microsoft Windows CE 6.0 Pro или
Windows Mobile 6.X Classic
Процесор Marvell PXA320 624 MHz
Меморија 128MB RAM/256 MB Flash или
256MB RAM/512MB Flash
Комуникација WLAN 802.11 a/b/g (опција), Bluetooth, USB, RS232
Напојување Изведба со ротирачки ласерски читач:
Rechargeable Lithium Ion 2740 mAh
@ 3.7Vdc Smart Battery
Изведба во форма на пиштол:
Rechargeable Lithium Ion 4800 mAh
@ 3.7Vdc Smart Battery
Тежина Straight Shooter Imager или Laser:
424 g (со WLAN)
Изведба со ротирачки ласерски читач:
384 g (со WLAN)
Изведба во форма на пиштол:
520 g
Екран Резолуција 320 x 320, колор TFT осетлив на допир
Баркод читач 1D ласерски или 1D/2D CCD imager
Робусност IP54 стандард за заштита од надворешни влијанија
сертифициран за пад од 1.2 m височина на бетонска подлога
Работна температура -20о до 50о C
Тастатура 28/38/48 алфанумерички типки, терминал емулација (5250, 3270, VT)

 

Дополнителна опрема

Single Slot комуникациско подножје со полнач на батерија и полнач на резервна батерија. 

 

 

 

 

Four Slot Ethernet комуникациско подножје и полнач на батерија

 

 

 

USB ком. кабел/полнач на батерија

 

 

Резервна Li-Ion 2700 mAh батерија (модел со ротирачки ласерски читач)

Испрати до пријател  
Верзија за печатење  

 

Подрачја на примена  l  Решенија  l  За корисници  l  За нас  l  Контакт