English English
Time&Space
Пописи
Хотелски системи
Frontman
Zebra опрема
Мобилни компјутери
Машинска опрема
MC55A0
MC2100
MC9190-G
WT41N0
VC5090
MC3100
MC75A
MC9500
MC65
MC45
MC9200
MC67
MC40
MC3200
TC55
TC70/TC75
TC8000
Таблет компјутери
Безжични мрежи
Баркод читачи
Микро киоск
Datamax печатари
myHours.com
Намали текстЗголеми текст
Барај:
Search
напредно пребарување »

MC75A е рачен компјутер наменет за мобилните професионалци кои во своето секојдневно функционирање имаат потреба од робусен, а истовремено и мал уред со исклучителни компјутерски и комуникациски можности. Широкиот избор на безжични комуникации, моќниот процесор и големата меморија, GPS навигацијата, колор камера, баркод читач, како и можноста за интеграција на RFID и магнетните читачи на картички го прават овој уред најдобар избор за сложени мобилни решенија за системите за мобилна продажба, автоматизацијата на транспортот и курирската испорака, сервисните апликации, читањето на броила и сл.

Технички карактеристики:

Оперативен систем Microsoft Windows Mobile 6.5 Classic Edition
Microsoft Windows Mobile 6.5 Proffesional Edition
Процесор Marvell PXA320@806MHz
Меморија 256MB RAM/1GB Flash
Комуникации WWAN: 3G HDSPA
WLAN: 802.11a/b/g
WPAN: Bluetooth v2.1
Irda
GPS
RS232
USB 1.1
Ethernet (преку подножје)
Напојување Lithium Ion 3600 mAh
Опција: Lithium Ion 4800 mA
Тежина/димензии Тежина: 423g
Димензии: 15.24 cm x 8.4 cm x 4.4 cm
Екран VGA 640 x 480 резолуција, колор со 65k бои, TFT, осетлив на допир со позадинско осветлување
Камера 3,2 мегапиксели колор камера со автофокус
Баркод читач 1D ласерски или 1D/2D imager
Робусност Дозволен пад на бетонска подлога од 1.5m височина
Ниво на заштита IP54 стандард на заштита од влага и прашина
Работна температура: -10°C до 50°C
Аудио Звучник, микрофон, слушалки, апликативна поддршка за аудио снимање (стерео), VoIP поддршка
Тастатура 26 типки нумеричка или 44 типки QWRTY алфанумеричка
Проширувања Кориснички пристапен microSD (up to 32GB)

Дополнителна опрема:

Single slot подножје за комуникација и полнач на батерија

 

 

 

 

USB ком. кабел/полнач на батерија, полнач на батерија во возило

 

 

 

 

Подножје и полнач на батерија за вградување во возило

 

 

 

 

Рачка за вградување на MC75A

 

 

 

 
Резервна Li-Ion 3800 mAh батерија

Испрати до пријател  
Верзија за печатење  

 

Подрачја на примена  l  Решенија  l  За корисници  l  За нас  l  Контакт